fredag den 13. december 2013

Vegetarisk Lasagne med spicy

Fredag er helligdag for hinduer og der er mange som ikke spiser denne dag. Den ene grund er religion, men den anden og vigtigste grund at fordøjelsessystemet skal have en fridag. I stedet for ris og karry tænkte vi på at lave noget andet og fandt denne opskriften på: http://www.louisesmadblog.dk ...
Den er super god, men jeg har lavet igen og et par ændringer

Min mand lavede og jeg hjalp... Så han skal have den store TAK :-)


4 personer (jeg brugte fad str. 25x38cm)



Du skal bruge:
16 lasagne plader (gerne fuldkorn)
250 g revet ost
250 g spinat
200-250 g hytteost

Béchamel sauce
37,5 g smør
6 spsk mel
7,5 dl minimælk
Salt og peber

Bolognesesauce
3-4 gulerødder
1 mellemstort løg
250 g champignon
1 squash
500-600 g tomater (Man kan evt. bruge flåede tomater i stedet for friske tomater)
2 tsk citronsaft
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 terning grøntsagsbouillon
Laurbær

1/2 tsk. chilipulver (kan undlades)

Fremgangsmåde:

Spinat: (Man kan bruge både frossen eller frisk spinat)
Frisk spinat dampes i lidt vand og blandes derefter med hytteost og lidt salt.
Frossen spinat optøs forsigtigt i en kasserolle med lidt vand. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.

Béchamel sauce:
Smørret smeltes i en kasserolle. Melet røres i, og der røres fortsat rundt et lille minuts tid (melet afbages). Tilsæt mælken ad 3 gange, idet saucen efter hver tilsætning piskes godt blank. Når den er kogt igennem et par minutter, smages til med salt, peber og en anelse revet muskatnød.

Bolognese sauce:
Grøntsagerne hakkes ret fint og sauteres i smør eller olie i den angivne rækkefølge. Kom tomaterne i og smag til med de øvrige ingredienser. Laurbærblade koger med hele og fjernes til sidst. Neddamp den uden låg ca. 5 minutter til det er en tyk sauce.
Lasagnen samles nu i et smurt ovnfast fad i rækkefølgen som er oplistet nedenfor.

  1. Bechamel sauce 1/3 del.
  2. Lasagne
  3. Bolognese sauce
  4. Revet ost ( 1/3 del)
  5. Lasagne
  6. Spinat hytteost blanding
  7. Bechamel
  8. Lasagne
  9. Bolognese Sauce
  10. Lasagne
  11. Bechamel
  12. Resterende revet ost
Lasagnen bages i ovnen ved 175° (Varmluft)i ca. 25-30 min.

Louise har lagt nogle billeder af hvor store grøntsagerne skal være... for at det dem klikke her, så kommer du direkte til hendes opskrift af lasagne og billeder.
3-4 personer
Ingredienser
12 lasagne plader (gerne fuldkorn)
150 g revetost
250 g spinat
200 g hytteost

Béchamel sauce
25 g smør
4 spsk mel
5 dl minimælk
Salt og peber
Revet muskatnød

Bolognesesauce
2 gulerødder
1 mellemstort løg
250 g champignon
1/2 squash
500-600 g tomater (Man kan evt. bruge flåede tomater i stedet for friske tomater)
2 tsk citronsaft
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 terning grøntsagsbouillon
Timian, laurbær, revet muskat, salt

Fremgangsmåde Spinat: (Man kan bruge både frossen eller frisk spinat)
Frisk spinat dampes i lidt vand og blandes derefter med hytteost og lidt salt.
Frossen spinat optøs forsigtigt i en kasserolle med lidt vand. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.

Béchamel sauce:
Smørret smeltes i en kasserolle. Melet røres i, og der røres fortsat rundt et lille minuts tid (melet afbages). Tilsæt mælken ad 3 gange, idet saucen efter hver tilsætning piskes godt blank. Når den er kogt igennem et par minutter, smages til med salt, peber og en anelse revet muskatnød.

Bolognese sauce:
Grøntsagerne hakkes ret fint og sauteres i smør eller olie i den angivne rækkefølge. Kom tomaterne i og smag til med de øvrige ingredienser. Laurbærblade koger med hele og fjernes til sidst. Neddamp den uden låg ca. 5 minutter til det er en tyk sauce.
Lasagnen samles nu i et smurt ovnfast fad i rækkefølgen som er oplistet nedenfor.

Rækkefølgen på lagene. Start nedefra mednr. 1.
12: Resterende rigelig revet ost
11: Béchamel
10: Pasta
9: Bolognese sauce
8: Pasta
7: Bechamel
6: Spinat
5: Pasta
4: Revet ost
3: Bolognese sauce
2: Pasta
1: Béchamel

Lasagnen bages i ovnen ved 225°i ca. 30-40 min.
Opskriften er fra ”Grøn Gastronomi” af Paul Holt, 1981 (dog med lidt ændringer)
Lasagnen smagte virkelig virkelig godt! Jeg kan kun sige; lav den! :-)
- See more at: http://www.louisesmadblog.dk/2011/11/super-laekker-vegetarisk-lasagne.html#sthash.wL4b6wdP.dpuf
3-4 personer
Ingredienser
12 lasagne plader (gerne fuldkorn)
150 g revetost
250 g spinat
200 g hytteost

Béchamel sauce
25 g smør
4 spsk mel
5 dl minimælk
Salt og peber
Revet muskatnød

Bolognesesauce
2 gulerødder
1 mellemstort løg
250 g champignon
1/2 squash
500-600 g tomater (Man kan evt. bruge flåede tomater i stedet for friske tomater)
2 tsk citronsaft
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 terning grøntsagsbouillon
Timian, laurbær, revet muskat, salt

Fremgangsmåde Spinat: (Man kan bruge både frossen eller frisk spinat)
Frisk spinat dampes i lidt vand og blandes derefter med hytteost og lidt salt.
Frossen spinat optøs forsigtigt i en kasserolle med lidt vand. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.

Béchamel sauce:
Smørret smeltes i en kasserolle. Melet røres i, og der røres fortsat rundt et lille minuts tid (melet afbages). Tilsæt mælken ad 3 gange, idet saucen efter hver tilsætning piskes godt blank. Når den er kogt igennem et par minutter, smages til med salt, peber og en anelse revet muskatnød.

Bolognese sauce:
Grøntsagerne hakkes ret fint og sauteres i smør eller olie i den angivne rækkefølge. Kom tomaterne i og smag til med de øvrige ingredienser. Laurbærblade koger med hele og fjernes til sidst. Neddamp den uden låg ca. 5 minutter til det er en tyk sauce.
Lasagnen samles nu i et smurt ovnfast fad i rækkefølgen som er oplistet nedenfor.

Rækkefølgen på lagene. Start nedefra mednr. 1.
12: Resterende rigelig revet ost
11: Béchamel
10: Pasta
9: Bolognese sauce
8: Pasta
7: Bechamel
6: Spinat
5: Pasta
4: Revet ost
3: Bolognese sauce
2: Pasta
1: Béchamel

Lasagnen bages i ovnen ved 225°i ca. 30-40 min.
Opskriften er fra ”Grøn Gastronomi” af Paul Holt, 1981 (dog med lidt ændringer)
Lasagnen smagte virkelig virkelig godt! Jeg kan kun sige; lav den! :-)
- See more at: http://www.louisesmadblog.dk/2011/11/super-laekker-vegetarisk-lasagne.html#sthash.wL4b6wdP.dpuf

Ingen kommentarer:

Send en kommentar